DSC_1364.jpg
 
 

Hornstulls Bali

Warung - indonesisk restaurang i Stockholm

 
 

På Warung lagar vi indonesiska rätter med nordiska råvaror. Vi utgår från säsongens grödor, stora delar ekologiska ingredienser, från den svenska skogen och naturen.

Warung Stockholm AB är ett familjeföretag med bakgrund inom krog- och arkitektbranschen. Företaget ägs och drivs av Nizar Achmad och Anna Lindmark. På Warung lagar vi indonesiska rätter med nordiska råvaror. Vi utgår från säsongens grödor, stora delar ekologiska ingredienser, från den svenska skogen och naturen.

 

KONTAKT

(08) 420 536 98
info@warung.se

 

hitta hit

Långholmsgatan 3
117 33, Stockholm

 

öppettider

Mån–Tor 16–23
Fre–Lör 16–00

 
alacarte.png
 
5.png
 
 
 
 
 
1.png
2.png
 
 
 
bar.png
 
 
8.png
 
 
 
 
5.png
 
 

Större sällskap?

Hör av dig om större sällskapsbokningar, bokning av chambre separée, om du har cateringförfrågningar eller andra funderingar.

Maila: info@warung.se,

Ring: (08) 420 536 98 under våra öppettider.

eller 072 717 41 81 innan kl 15.00

 

Aktuellt på Warung

 

Story

Warung Stockholm fick fart i och med inspelningen av en programserie som fick just namnet Warung Stockholm. Nizar Achmad och Anna Lindmark startade ett filmproduktionsbolag och bjöd i oktober 2015 hem en tv-kock och en filmare från Jakarta respektive Surabaya i Indonesien till Stockholm och spenderade sedan tre veckor tillsammans. Under de här tre veckorna växte en programserie fram, som filmades, klipptes och ljudredigerades under det att den röda tråden med projektet arbetades fram. Temat kretsade alltid kring mat, det typiskt svenska jämfört med hur det kan se ut i Indonesien. Olika gäster blev bjudna till programmen som i nästan varje avsnitt tog avstamp i eller slutade i det som skulle bli Sveriges första ”warung”. Hemma i det egna köket.

I november 2014 hade en affärsplan börjat konkretiseras, och lite drygt ett år senare hade handpenning erlagts för en lokal för att kunna starta igång restaurangverksamhet i Hornstull inte långt ifrån hemmawarungen. Med Nizars 20 år långa resa och erfarenhet inom kök i Norden, Sydostasien och Oceanien, och med Annas profession inom arkitektur och formgivning arbetades restaurangkonceptet och lokalens uttryck fram ungefär på samma sätt som med filmserien. Den röda tråden togs fram under tiden lokalen renoverades och med lite tur, fingertoppskänsla och idogt letande hittade vi rätt stolar, bord och materialitet för att kunna presentera det indonesisk-nordiska konceptet, som kom att bli ett helt nytt typ av kök i Stockholm.

Efter viss uppgradering av lokalen i november-december 2016 öppnade Warung för a la carte och förvärvade en plats i White guide för 2017, en kvalitetsmärkning som restaurangen även belönades med påföljande år 2018.